dilluns, 10 de juny del 2013

El Monstre del Llac Ness


lacomunidad.elpais.com
A Nessie, com se li coneix carinyosament al monstre, la història ja be del segle VI, però cada cert temps un grup d'investigadors recorre  40 quilòmetres de llarg que té el llac en una  busqueda que confirmi la llegenda.
La gent que la vist relaten que el monstre té un color vermell fosc, pell llisa i que mesura entre vuit i nou metres de longitud. Amb aquestes descripcions alguns científics pensen que pot tractar d'un plesiosaure, una mena de dinosaure marí.

La Famosa Foto

La foto més famosa de Nessie  va ser en 1934, i per molt temps es va considerar la prova més contundent de l'existència del monstre.En 1994 poc abans de morir una de les persones involucrades en la històrica foto, va confessar que es tractava d'un frau. El suposat monstre no era més que un ninot ben confeccionat situat  sobre un flotador. Pel que sembla la burla es va iniciar per la venjança d'un periodista als seus amics per haver estat acomiadat de la seva feina.

Seixanta anys després de conèixer-se el truc, la credibilitat de Nessie va patir un dur cop. Així i tot, per als escocesos, que reben una entrada considerable de diners per concepte de turisme, la presència de les aigües negres en el misteriós llac segueix sent el seu principal  perquè la gent, crèdula o no, seguiu portant a través del temps la llegenda del monstre més famós d'Escòcia.


El drac de Banyoles
julia98vila.blogspot.com


Explica la llegenda que l'estany, abans era el terreny d'un pagès anomenat Morgat. Un dia, Morgat, estava llaurant els seus camps quan de sobte va sentir una veu que li deia: -Morgat, Morgat, agafa els bous i l'erada i torna a casa. El pobre home, es va pensar que s'ho imaginava i va continuar amb la seva feina. Un altre cop va sentir la mateixa frase. L'home va anar cap a casa a mirar si era la seva dona que li ho estava dient i ella li va dir que no li havia dit res. En voler tornar cap a la feina, va obrir la porta de casa i va veure que les seves terres eren ara una gran extensió d'aigua i tots els seus conreus es van enfonsar. La verge era qui el va advertir, i ell no en va fer cas. Les seves terres s'havien inundat sota una gran capa d'aigua que és avui l'estany de Banyoles.  


La llegenda ens explica que un drac immens i fort vivia a les profunditats del nostre llac. Cada dia a la nit, agafava una persona i se la menjava. També agafava el bestiar de els pagesos i el poble de Banyoles vivien sempre amb angoixa. Un dia, va visitar el poble un monjo anomenat Mer, aquest, en veure el problema va anar a veure el drac per a trobar un acord. Al cap d'unes hores, el drac va aparèixer al poble acompanyat del monjo. El poble, atemorit, es va amagar. Llavors, el monjo els va dir que sortissin, que era inofensiu. Només un nen petit va sortir i el va acariciar. El poble, en veure que no feia res, van sortir. Van preguntar al monjo que què havia fet, i ell va respondre que l'havia convertit en vegetarià i que si el poble l'ajudava a trobar aliment vegetarià, no menjaria més persones. Els habitants banyolins, ho van acceptar i tots van ser feliços i van menjar anissos.





0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada