dimarts, 11 de juny del 2013


La majoria de llacs situats a altes montanyes tenen u origen glacial, es a dir que s’han produit per els glaciars.
(Els glaciars son rius de gel que es desplacen poc a poc pero qu tene gran poder erosiu, excavant  grans valls o forats al terra.




















Hi ha diferents tipologies de llacs glacials del pirineu:
Llacs polars: es troben  gran altitut i son mes freds i pobres. Al estiu la temperatura máxima a la superficie es de 5º C i la capa de gel que els cobreix permaneix durant 10 mesos i incus mes. El seu ecosistema es molt reduit. 
Llac polar















Llacs verds: La temperatura a la superficie de l’aigua es de 15º C  a l’estiu i la capa de gel es mante 6 mesos y mig. La coberta vegetal es major que en els ltres llags alpins. El color verd de l’aigua es degut a la materia organia que causa la eutrofia de les aigues.

Llac verd














Llacs de pradera: La temperatura estiual a la superficie ronda els 12º C i la duracio de la persistencia del gel es de uns 7 mesos. La vegetacio dominant a les vertents es la pradera alpina.

llac de pradera















Llacs freds: La superficie de l’aigua no supera els 9º C al estiu i la capa de gel dura mes de 8 mesos. Les laderes de conca están snstituides prinipalment per roca, poc alterada. L’aigua esta poc mineralitzada i molt neta.

llac fred















0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada