dimarts, 11 de juny del 2013


POSIDÓ (NEPTÚ)
cuentosmitosleyendas.wordpress.com



És el déu del mar, dels llacs i dels terratrèmols, protector dels navegants però alhora causant de tempestes i naufragis. Està casat amb Amfitrite, si bé va tenir nombrosos amors, dels quals nasqueren éssers prodigiosos com ara el ciclop Polifem o Pegàs, el cavall alat. És representat amb barba, armat amb el trident, sovint damunt un carro tirat per uns animals mig cavalls mig serps i envoltat per peixos, dofins, Nereides i genis marins. Va competir amb Atena per la protecció de la ciutat d’Atenes, però va perdre i Atena es convertí en la deessa protectora de la ciutat. Posidó era una divinitat molt canviant, i el seu temperament era violent. Quan estava de bon humor el mar estava tranquil, però quan s’enfadava feia tremolar la terra, colpejant-la amb el seu trident. 

EL KELPIE
fantasyhorses.homestead.com

El Kelpie, una de les bèsties mitològiques més conegudes de les Terres Altes d'Escòcia, definitivament no era de fiar. Segons la llegenda, aquest cavall d'aigua s'amagava en les ribes dels llacs i rius disposat a temptar els desprevinguts viatgers i pescadors. Els homes, hipnotitzats per la presència d'aquest bell animal, muntaven a la seva esquena, moment en què aquest es submergia en l'aigua arrossegant amb si la seva víctima. En la mitologia escocesa, el Kelpie és descrit com un cavall fort, bell i poderós, suposadament de color negre (encara que en algunes històries se li descriu de color blanc).Es deia que la seva pell era suau però tan freda com la mort. Aparentment els Kelpies també es transformaven en belles dones per atraure els homes.

Opinió personal: M'agrada més la mitologia dels Kelpies, perquè no la coneixia i m'agradat coneixer-la. El tema dels deus no m'agrada tant, perque ho trobo més aborrit.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada