divendres, 7 de juny del 2013

Tipus de llacs:

 Hi ha molts tipus de llacs, aquets son alguns dels molts tipus que hi ha:

Llacs tectònics. Els llacs tectònics s'allotgen a les depressions que es formen amb els moviments estructurals del relleu: plegaments, falles, gravin, conques monoclinals, etc. Aquestes depressions s'interposen en el curs d'un riu i s'embassen a les seves aigües fins que troben un punt pel qual es desborden formant un riu emissari.

www.cielosur.com


Llacs glaceres. Els llacs glaceres són els més abundants en el món. El seu origen es deu a la sobre excavació de la roca que produeix el gel dins de les grans glaceres. Quan aquest gel desapareix la fondalada s’ocupada per un llac.

www.ngenespanol.com

Llacs de cràter. Els llacs de cràter són els que s'allotgen a l'interior d'un con volcà, o d'una caldera volcànica. Tenen una forma cridanerament circular, i no són molt extensos. L'alimentació és molt poca,  es limita a les aigües que cauen directament a l'interior del cràter, i possiblement a l'aigua traspuada per les roques volcàniques. No tenen riu emissari, i s'evaporen poc abans d'una erupció.

www.bicicleting.com



Llacs artificials. Els llacs artificials són els creats per l'ésser humà per a les seves necessitats. N'hi ha de molt antics però els més característics són els pantans, o embassaments, retinguts després d'una presa artificial que es col· loca en un estret del terreny.
www.alamaula.com.co



Valoració personal: Jo crec que aquest tipus de entrada es bastant informativa, ja que no sabia que hi havia tants tipus de llacs i em don molta informació sobre els llacs que hi han. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada